Locaties

Federaal Parlement

Een primeur voor de CM Urban Walk Series, op zondag 19 maart wandel je door het Federaal Parlement! Meer bepaald door het Paleis der Natie, dat o.a. de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat huisvest. Wandel door de zalen waar senatoren en kamerleden debatteren en stemmen over de Grondwet en andere wetten.

Zwembad van het Centrum

De doortocht door Zwembad van het Centrum katapulteert je naar een andere tijd. Door de kleine oppervlakte en onregelmatige vorm van het terrein zat er voor architect Maurice Van Nieuwenhuyse niets anders op dan de twee zwembaden op elkaar te plaatsen. Een knap staaltje architectuur dat zijn oorspronkelijke art-deco-elementen heeft behouden.

Brucity

Nog maar sinds 12 december 2022 geopend voor het grote publiek: Brucity. Dit gloednieuwe administratief centrum van Stad Brussel bevindt zich op de locatie van de vroegere Parking 58. Neem op 19 maart een kijkje achter de glazen gevels van Hallenstraat 4.

Plein Publiek

Aan de voet van de Kunstberg vind je het majestueuze Dynastiepaleis. Het imposante gebouw werd tijdens Expo 58 gebruikt als ontvangstruimte voor officiële ceremonies, maar bleef daarna decennialang ongebruikt. Tot Plein Publiek er in 2019 haar intrede nam. Vandaag schuilt er achter de statige poorten een ontmoetingsplek voor foodies, feestgangers én kunstliefhebbers. Een hippe hotspot met architecturale allures die je niet mag missen tijdens jouw ontdekkingstocht door de stad!

Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Ook de meerwaardezoeker komt aan zijn trekken op de CM Urban Walk Brussel. Geniet op zondag 19 maart van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. De collecties van de Koninklijke Musea zijn een afspiegeling van de geschiedenis van de beeldende kunst – schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen – van de 15e eeuw tot vandaag.

Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Let’s discuss politics!  We gaan naar het parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Architect Georges Hano ontwierp de vleugel in Beaux-Artsstijl waarin zich de hoofdingang van het complex bevindt. Op het dak van het oorspronkelijke gebouw werd in 1995 een modern gedeelte bijgebouwd. Hier bevindt zich het halfrond van het parlement waar de beleidsbeslissingen worden genomen.

Choco Story Brussels

Wie Brussel zegt, zegt chocolade! Daarom laat Choco Story Brussels alle wandelaars proeven van hun melk- én zwarte chocolade. In dit interactieve museum duik je onder in de wereld van cacao en chocolade.

Sint-Kathelijnekerk

Op zondag maken we tijd voor God. Wandel tijdens de CM Urban Walk Brussel door de Sint-Kathelijnekerk. De zwartgeblakerde gevel onderging de afgelopen jaren een grondige schoonmaakbeurt. Op een barokke toren na is de middeleeuwse kerk vervangen door een 19e-eeuws gebouw van Joseph Poelaert.